TIPS & TRICKS

TIPS & TRICKS

Waar plaats je een serre het beste ?

Een serre staat het beste met de nok in de noord-zuid richting zo benut je optimaal de zon . Beschut tegen de wind is ook beter.

Heb je een betonnen fundering nodig ?

Als je een vlakke tuin hebt met een normale grondsituatie kan je gebruik maken van de Alu funderingsprofiel die je bij de serre kan nemen . Zo heb je geen betonnen sokkel nodig .  U kan eventueel een beetje beton gieten rond de grondankers nadat de serre zich  een dag of 3 heeft kunnen zetten.

Heeft je tuin echter een grote val of een onstabiele grond situatie dan is echter aangeraden om een betonnen vorstvrije sokkel te voorzien . Om de stabiliteit van de serre te garanderen.

Moet ik mijn serre 100 % waterpas zetten ?

Je mag de serre langs de lange kant een beetje val geven om de afloop van het water te bevorderen.

Dit kan je het beste met de waterpas doen , zorg ervoor dat het belletje net tegen het lijntje staat.

Heb je een vergunning nodig ?

Voor de meeste serres heb je geen vergunning nodig . Vrijstellingsvoorwaarden kan je terugvinden op de website van de overheid.

Hoe groot moet ik mijn serre nemen?

Dit bepaal je uiteraard zelf , maar je kan het beste een plannetje maken waarop je je serre kan indelen zo krijg je het beste een idee van hoe groot je de serre wenst.

Mijn glas past niet ?

Zorg eerst dat alle profielen haaks en waterpas staan . Verder los de moeren van de bouten een beetje . Nu moet het glas passen.

Mijn glas in het dakraam past niet ?

Let hierbij op dat je de zijkantprofielen van de dakraam juist gemonteerd hebt . Deze moeten met de lange lip naar mekander toestaan . ( zie montage handleiding )

Mijn deur schuurt over de onderste geleider ?

Dan staat de onderste tussenlat verkeerd gemonteerd deze moet 180° gedraaid worden zodat de diepe gleuf van de profiel naar onder staat . ( zie montage handleiding )

Hoe mijn serre onderhouden ?

De serre kan je het beste 2 x per jaar een poetsbeurt geven . Let wel erop dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt . Verder de bewegende delen een klein beetje smeren met kruipolie kan geen kwaad .

Bij storm best altijd de dakramen dichtdoen, als er wind onder komt, kan deze stukvliegen.

De cilinder van de automatische opener kan je best afhalen in de winter en in een ruimte op kamertemperatuur leggen (keuken of berging).  Door de vrieskou kan de cilinder stukvriezen.