Stijn is rijp voor overname

“En nu ga ik echt met pensioen!”, verkondigt Lisette, trotse zaakvoerder van de firma Euro-Serre in Genk. Tevreden blikken zij en haar man Robby terug op hun afgelopen 37 jaar aan het roer van het familiebedrijf, dat groot is geworden met de eigen productie van aluminium serres voor de Europese markt.

Van showterreintje in de achtertuin tot Europees marktleider in hobby-serres: Euro-Serre heeft al een mooie weg afgelegd. Voor de volgende etappe wordt gerekend op zoon Stijn Lemmens, die op zijn 36ste uit de serre wordt gehaald omdat hij rijp is om de kar te trekken. “Wij kunnen inderdaad de fakkel met een gerust hart aan de derde generatie doorgeven. Hij gaat dat goed doen“, weet vader Robby.

De nieuwe zaakvoerder is er klaar voor. “Ik loop al bij Euro-Serre rond sinds ik een klein manneke ben”, knikt Stijn. “Het traject om de bedrijfsleiding over te nemen, werd vorig jaar ingezet. Vandaag zijn we aan het eindpunt hiervan beland.”

Stijn Lemmens is ambitieus: “Sinds de coronacrisis rijst de vraag naar tuinconstructies de pan uit en Euro-Serre zeilt mee op die golf. Om een indicatie te geven: jaarlijks kopen wij ongeveer 550 ton aan aluminium in, maar dit jaar hadden we er na twee maanden al 150 ton doorgejaagd, en dat in ons laagseizoen.” Ondertussen is de gebruikelijke jaarvoorraad aan aluminium opgebruikt en rollen er wekelijks meer dan 170 serres van de band. De pandemie heeft het familiebedrijf dus beslist geen windeieren gelegd.

Lemmens wil doorgaan op dit elan: “In de loop van 2021 komen er nog drie nieuwe modellen bij. We zijn ook volop op zoek naar nieuwe productiemedewerkers en administratieve ondersteuning, want we gaan onze handen vol hebben”, besluit hij.

apr 09, 2021